O Magnum Mysterium

Op zaterdag 21 december 2013 zingt het in 2008 opgerichte Quilisma Ensemble onder de gewelven van de 1000 jaar oude Ottoonse Sint-Laurentiuskerk te Ename haar derde concert "O Magnum Mysterium".

Zoals de titel van het concert reeds laat vermoeden, brengen wij je niet zomaar een reeks commerciële en sentimentele kerstliederen, maar een schitterende bloemlezing van muzikale expressie van het Grote Mysterie dat de mens door de eeuwen heen steeds opnieuw heeft bewogen.

Met ons programma brengen wij je graag een greep uit de prachtigste muziek die de menselijke geest heeft voortgebracht: van de overweldigende composities van grootmeesters zoals Victoria en Bach, tot de dissonante meerstemmigheid van de 20ste en de 21ste eeuw.

De afbeelding op de affiche is een detail uit een antependium dat zich in de Sint-Walburgakerk te Oudenaarde bevindt. Een antependium is een altaartapijt dat vóór het altaar werd geplaatst. Het gaat terug op de voorhang van de oude Joodse tabernakeltent.  Zie Antependium . Het op de affiche afgebeelde detail stelt de kerststal voor.